Bérbe adó ingatlanok

bérbe adó lakás, bérbe adó üzlethelység, bérbe adó ház

Miért jó lakást bérelni?

kapcsolódó tartalmak

Ingatlanbérlésről szinte mindenkinek a lakásbérlés jut először eszébe, ami nem véletlen: az ingatlanbérlésnek talán ez a legelterjedtebb formája. Különösen a fiatalok körében népszerű a lakás bérlése, legtöbbjüknek ugyanis az iskolákból kikerülve még nincs pénze arra, hogy saját lakást vásároljon, fiatal felnőttként azonban a szülői házból már szívesen eljönnének. Ugyanígy gyakori az is, hogy az egyetemi, főiskolai évek alatt élnek albérletben a fiatalok, a költségek elosztása végett akár többen egy lakásban.

 

Annak is jó alternatíva lehet a lakásbérlés, akinek nem tud annyi pénzt gyűjteni, hogy saját lakást vásároljon, a hiteltől viszont fél. Ez manapság egyáltalán nem ritka – az utóbbi években rengeteg hitel dőlt be, sokan félnek attól, hogy tíz, húsz vagy akár harminc évre vállalják a törlesztést, hiszen képtelenség ennyire előre látni. Mi van, ha nem lesz munkám? Mi van, ha megsérülök, és ezért nem tudok dolgozni?
Mi van, ha túlzottan megnőnek a kiadásaim, és nem lesz elég pénzem mindent fizetni? Napjainkban sokan választják inkább a lakás bérlés lehetőségét, mert az jóval biztonságosabbnak tűnik.

 

Az albérlet azért is nagyon jó választás, mert nem kell kompromisszumokat kötni: tényleg addig keresgélhetünk, amíg nem találunk olyat, ami minden szempontból megfelel számunkra. Nem elég újak a bútorok? Majd a következőben újak lesznek. Kicsi a szoba? Keresünk olyat, ahol nagyobb. Nem lehet kisállatot tartani? Akkor keresünk tovább, máshol lehet. Messze van a munkahely? Körülnézünk kicsit közelebb is. Bármilyen szempontok is legyenek fontosak, biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes lakást.

Ha pedig a tökéletesnél is találunk tökéletesebbet, egyszerűen továbbköltözhetünk.

 

Kevesebb ráfordítás, de kisebb mozgástér

 

A lakásbérlés vitathatatlan előnye, hogy míg egy saját lakásra folyamatosan költ az ember, addig az albérletre nem kell.
A saját tulajdonunkban lévő ingatlant időnként tatarozzuk, kifestjük, átrendezzük, csinosítgatjuk, bútorokat, ajtókat, ablakokat cserélünk. Egy albérletnél ezt nem tesszük meg – egyrészt, lehet, hogy engedélyt sem kapunk rá a tulajdonostól, másrészt senki sem akar a más tulajdonában lévő lakásra költeni. Viszont ha valami elromlik, vagy komoly felújításra szorul, az minden esetben a tulajdonos felelőssége, a bérlőnek nem kötelessége megjavítani semmit.

 

További előny a rugalmasság: egy albérletből néhány nap alatt el tudunk költözni, ha szükséges, például ha egy másik városban kaptunk munkát.
Ha saját lakással rendelkezünk, ez nem ilyen egyszerű, hiszen el kell rendezni az ingatlan sorsát: el kell döntenünk, hogy eladjuk, hajlandóak vagyunk-e ráfizetni, vagy éppen azt tartjuk kifizetődőnek, hogy kiadjuk. Saját lakás esetén az is félő, hogy megbánjuk a döntésünket: mi van akkor, ha megveszünk egy szép lakást, egy hónap múlva pedig találunk egy jobbat? Többnyire késő bánat, albérlet esetén viszont minden további nélkül elköltözhetünk, ha olyat találunk, ami jobban tetszik, vagy jobban megfelel az igényeinknek.

Linkek:
Keresned sem kell!

FaXuniL Kft (H-2220 VECSÉS Város utca 2., telefon:+36-30-256-8-255, adószám13017996-2-13)

Google PageRank