Bérbe adó ingatlanok

bérbe adó lakás, bérbe adó üzlethelység, bérbe adó ház

Nem csak az egész ingatlan bérelhető

Nem csak teljes ingatlanokat lehet bérelni, hanem azok egy részét is gyakran adják ki. Jó példák erre például a hotelek konferenciatermei, ahol konferenciákat, sajtótájékoztatókat, vagy akár esküvőket és más ünnepségeket is tartanak.

A terembérlés gyakran lehet szükséges, hiszen nem mindig rendelkezik az ember olyan méretű és olyan adottságokkal rendelkező hellyel, ahol egy adott rendezvényt kényelmesen le tud bonyolítani. Ha termet bérlünk, kedvünkre válogathatunk annak alapján, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy a rendezvény zökkenőmentes legyen.

 

A terembérlés abban az esetben is jó ötlet lehet, ha egyébként mi magunk is rendelkezünk akkora hellyel, amekkora szükséges lehet az adott rendezvényhez, ugyanis rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Nem nekünk kell gondoskodni például a berendezésről, de sok esetben a dekorációról sem, sőt, bizonyos cégek még a szervezésben is segítenek, eszközöket is biztosítanak.

 

Ha termet szeretnénk bérelni, az első, és talán a legfontosabb lépés, hogy végiggondoljuk, milyen célból van szükségünk a teremre, milyen eszközöket szeretnénk a rendezvény lebonyolításához, és hány embert szeretnénk meghívni. Ezektől függ ugyanis, hogy milyen adottságú kell, hogy legyen a hely, emellett ezek a szempontok az árat is jelentősen befolyásolhatják. Ha csak egy szűkebb családi rendezvényről van szó, elég egy kisebb terem néhány asztallal és székkel, esetleg az étkezés megszervezésére lehet még szükség. Ha viszont egy konferenciát rendezünk vagy nagyobb létszámú esküvőt szervezünk, jóval nagyobb hely fog kelleni, és bizonyos technikai eszközökre is szükségünk lehet. Lényeges szempont természetesen az is, hogy milyenek az anyagi kereteink, mert nem biztos, hogy bármelyik helységet megengedhetjük magunknak.

 

 

Szerződésben kell rögzíteni a feltételeket

 

Ha felmértük a lehetőségeket, és sikerült eldöntenünk, hogy hol szeretnénk tartani a rendezvényt, fel kell venni a kapcsolatot a tulajdonossal, hogy egyeztessük az időpontot, amikorra szeretnénk megkapni a helységet, és megbeszéljük a részleteket. Hogy ez mit takar, az változó lehet, azt azonban közölni kell, hogy mikor, milyen céllal, és mennyi ideig szeretnénk használni az ingatlant. Hogy az eszközöket a teremet biztosító cég adja vagy magunknak kell hozni, az attól függ, hogy a hely milyen szolgáltatásokat nyújt, ezt is előre meg kell beszélni. Amikor minden részlet a helyére került, a cég ad egy árajánlatot. Ha ezt megfelelőnek találjuk, szerződést köthetünk, melyben mindent a megbeszéltek szerint rögzíthetünk, így egyik felet sem érheti meglepetés.

 

A szerződéskötés nagyon fontos része nemcsak egy egész ingatlan hosszabb távra történő bérlése esetén, hanem egyszeri alkalomra szóló terembérletnél is. Ez garantálja ugyanis, hogy az általunk kért feltételek teljesülni fognak. Akár bérlők, akár bérbeadók vagyunk, a szerződés segítségével tudjuk érvényesíteni a jogainkat, ha vitás helyzet támad, vagy úgy véljük, a másik fél esetleg nem korrekt.

Szerződés hiányában nincs mire hivatkozni, nem tudjuk bizonyítani a saját igazunkat.


 

Linkek:
Keresned sem kell!

FaXuniL Kft (H-2220 VECSÉS Város utca 2., telefon:+36-30-256-8-255, adószám13017996-2-13)

Google PageRank